Buro voor grafische vormgeving in de Bollenstreek.
Staat voor kreatief, flexibel en professioneel.
Mooie ontwerpen met oog voor bedrijfscultuur, functionaliteit en reëel budget. Slimme oplossingen in een eigentijdse vormgeving.

Terug naar overzicht

de Branding

25 nov 2020
de Branding

Details


Voor Daltonschool de Branding uit Den Oever maakte ik dit logo in opdracht van Huis Communicatie. De opdracht was een fris nieuw logo te ontwerpen dat past bij de identiteit van de school. De School heet 'de Branding' en hun huidige logo bestond uit een surfer die op een soort golf van vierkantjes surft. Kleurgebruik waren roze/paars/blauwtinten. We wilden af van de surfer, en wellicht naar iets geheel typografisch toe. Maar wel met een link naar 'de Branding'.  Via allerlei ontwerpen kwamen we op het volegnde.

Er is gekozen voor een lettertype dat het heel goed zou doen in de 'aloha/surf' wereld ;-). Het kleurgebruik van een geeltint in verloop naar een blauwtint refereert weer naar de branding: van het gele strand naar het blauwe water. De 'g' loopt daarbij ook nog uit in gespetter.

Als extra element voor de huisstijl hebben we er een 'B' aan toegevoegd in een cirkel, zoals je ook wel het copyright teken ziet. Dit staat voor de eigenheid van de school. Uniek, enig in zijn soort wellicht. Dus het copyright teken van de Branding.