Buro voor grafische vormgeving in de Bollenstreek.
Staat voor kreatief, flexibel en professioneel.
Mooie ontwerpen met oog voor bedrijfscultuur, functionaliteit en reëel budget. Slimme oplossingen in een eigentijdse vormgeving.
In spiratie

What ever you are, be a good one

Onlangs afgerond werk

Zojuist heb ik het logo voor Daltonschool de Branding uit Den Oever afgerond. Dit logo maakte ik in opdracht van Huis Communicatie. De opdracht was een fris nieuw logo te ontwerpen dat past bij de identiteit van de school. De School heet 'de Branding' en hun huidige logo bestond uit een surfer die op een soort golf van vierkantjes surft. Kleurgebruik waren roze/paars/blauwtinten. We wilden af van de surfer, en wellicht naar iets geheel typografisch toe. Maar wel met een link naar 'de Branding'.  Via allerlei ontwerpen kwamen we op het volegnde.

Er is gekozen voor een lettertype dat het heel goed zou doen in de 'aloha/surf' wereld ;-). Het kleurgebruik van een geeltint in verloop naar een blauwtint refereert weer naar de branding: van het gele strand naar het blauwe water. De 'g' loopt daarbij ook nog uit in gespetter.

Als extra element voor de huisstijl hebben we er een 'B' aan toegevoegd in een cirkel, zoals je ook wel het copyright teken ziet. Dit staat voor de eigenheid van de school. Uniek, enig in zijn soort wellicht. Dus het copyright teken van de Branding.

Kleuren

Dictionary of colors

Dit is een boekje vol met bijzondere kleurcombinaties. Leuk om inspiratie in op te doen. Eén nadeel: het is in het Japans ... en dat kan ik nou net niet lezen ;-) Maar de kleurvlakken begrijp ik prima!

Dragonfly

Inspirerende libelle

De dragonfly (libelle) is voor mij een insect met een inspirerende symboliek. De libelle staat in verschillende culturen voor allemaal mooie dingen. Omdat de libelle maar kort leeft en erg licht is, leeft hij volgens een 'go-with-the-flow' principe. Immers: tegenwind vliegen kost veel kracht en het is zonde om in je korte leven moeilijk te doen als het ook makkelijk kan ;-)

Libelle staat voor kracht, transformatie, aanpassingsvermogen, vreugde, creativiteit, flexibiliteit, authenticiteit en verwondering ...